Kirppistelyä

Itsepalvelukirpparit tarjoavat siistin ja tehokkaan myyntipaikan tarpeettomille tavaroille. Lisäksi kirppikseltä voi tehdä kivoja löytöjä kohtuulliseen hintaan. Tavaroita voi katsella rauhassa ja pohtia ja miettiä vielä kierroksen ajan ostopäätöstä ja mikä ihaninta sovituskopitkin löytyvät paikanpäältä.

Asioita, jotka kannattaa huomioida:  

  • Katso kalenterista sopiva ajankohta, huomioi pyhät, varaa paikka vähintään kahdeksi viikoksi.

  • Älä aloita liian kiireellä. Kätevintä on kerätä kirppistavaroita pidemmän ajan kuluessa ja lajitella ne valmiiksi kestokasseihin ja nimikoida ne vaikkapa kesä- ja talvikirppis nimillä. Varastoi ja ota esille pari päivää ennen kirppistä, silitä tai höyrytä vaatteita tarpeen mukaan. Muistathan, että vain ehjät ja puhtaat tuotteet käyvät myyntiin.

  • Tulosta tai käy paikan päällä hakemassa paikkakohtaiset numerolaput valmiiksi. Kiinnitä hintalaput tekstiilipyssyllä, niitä voi vuokrata paikan päältä koko kirppisajalle. Älä käytä teippiä tai neuloja/hakaneuloja, niiden kanssa saattaa käydä ikäviä haavereita.

  • Hinnoittele oikein. Mieti kannattaako alle euron tuotteita edes raahata paikanpäälle, voisiko niillä olla paikka jossain muussa kierrätyspisteessä. Mitä itse maksaisit samanlaisesta tuotteesta? Kalliilla ostetusta tuotteesta et saa välttämättä haluamaasi hintaa, joten mieti onko kirppis oikea paikka tuotteellesi vaiko jokin muu myyntikanava.

  • Älä ahda paikkaa liian täyteen vaan lisää tavaroita menekin mukaan ja käy siivoamassa paikka vähintään jokatoinen päivä. Monella kirppiksellä tarjotaan myös siivouspalvelua edullisesti.

  •  Mutta hei, kaikkein kivointa on viedä vanhaa kiertoon ja nauttia lisätilasta ja ainakin huomata, ettei ehkä ihan kaikkea kaapissa olevaa tarvinnutkaan. Pieni lisä matkakassaankaan ei ole pahitteeksi. Lisäksi joku toinen saa iloa sinun vanhasta tavarasta tai vaatteesta.

Next
Next

Mökki syyskuntoon